Lifestyle

Ja, hete yoga kan thuis nog steeds heet zijn

0

Trainen in een favoriete plaatselijke sportschool of fitnessstudio is misschien een onderdeel van de dagelijkse routine die u nu wanhopig mist in het quarantaineleven. En als je iemand bent die de voorkeur geeft aan een boetiekles of een speciale training, mis je misschien echt de sfeer van je vertrouwde omgeving. Maar terwijl we doorgaan met zelfquarantaine en de curve afvlakken, is er dan een manier om de magie van een klassikale ervaring te heroveren? Kun je bijvoorbeeld thuis hete yoga doen?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat “hete” yoga eigenlijk is – en wat niet. Terwijl Bikram Yoga vaak wordt gecombineerd met andere soorten hete yoga, begon deze specifieke tak van de beoefening in de jaren 70 en bestaat uit dezelfde 26 houdingen die worden uitgevoerd gedurende een sessie van 90 minuten in 105 graden F (40 graden C) hitte bij 40 procent vochtigheid. De controversiële praktijk is bekritiseerd vanwege de veiligheidsrisico’s en het vermeende seksuele wangedrag van de oprichter.

En hoewel veel mensen blijven deelnemen aan Bikram, is het op geen enkele manier het einde van alles van hete yoga.

Wat is Hot Yoga?
‘Hete’ yoga verwijst eigenlijk alleen maar naar elke krachtige vorm van yoga die wordt uitgevoerd in een zeer warme en vochtige ruimte – dat betekent meestal iets tussen 80 en 100 graden F (27 en 38 graden C). Degenen die de voorkeur geven aan een hete oefening, zeggen dat het hun flexibiliteit verbetert, en het versterkte zweet helpt hun hart te laten kloppen op een manier die yoga bij kamertemperatuur niet kan. En hoewel de meeste van die beweringen kunnen worden opgeschreven tot anekdotische gegevens, speelt individuele voorkeur een grote rol in yoga en fitness, dus voor sommigen is warmte een belangrijk aspect van de algehele ervaring.

Wees niet bang om het naar buiten te verplaatsen
Een manier waarop MacDonald suggereert om dingen op te warmen, is om uit de traditionele studio-hoofdruimte te stappen en in plaats daarvan naar buiten te gaan. ‘Als het zonnig is, sla dan de mat over (maar niet je zonnebrandcrème) en ga het gras in voor een aardingscyclus die wordt verwarmd door de zon’, zegt ze. “Er is wetenschap om te ondersteunen dat het simpelweg verbinden met de natuur, het wegnemen van de barrière tussen je voeten en de aarde, een chemische en emotionele verschuiving opwekt in het lichaam, de geest en de stemming.”

Als naar buiten gaan geen optie is, of als het weer niet meewerkt met je yoga-bedoelingen, heeft MacDonald ook enkele andere ideeën, waarbij hij een beroep doet op de formele ademhalingsbeheersing van pranayama, die variaties omvat waarvan wordt gedacht dat ze het lichaam verwarmen en stoken interne warmte.

admin

Voedingsmiddelen om een dodelijke bloedstolsel te voorkomen

Previous article

Oma’s schoonheidsremedies

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle