Lifestyle

Te vermijden voedingsmiddelen bij hoge bloeddruk

0

Hoge bloeddruk is een beangstigende ziekte omdat het weinig symptomen heeft, maar mensen een groot risico op hartaandoeningen of beroertes geeft. Er zijn enorm veel mensen gediagnosticeerd (tot 75 miljoen alleen in de Verenigde Staten), maar veel meer mensen hebben hypertensie en weten het niet.

Hoge bloeddruk is redelijk beheersbaar met veranderingen in voeding en levensstijl, dus wanhoop niet als u deze diagnose heeft gekregen (of zelfs maar vermoed).

Vermijd suiker en zout

Sorry, maar deze twee smakelijke voedselversterkers zijn belangrijke factoren bij hypertensie. Je zult je inname van suiker en zout moeten beperken, maar dat betekent niet dat je de rest van je leven alleen flauw voedsel moet eten.

Ingeblikte bonen

Ingeblikte groenten, vooral bonen, bevatten veel natrium omdat het wordt gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. Bonen die je droog koopt en vervolgens laat weken en koken, zijn eigenlijk een zeer gezonde maaltijdkeuze vanwege hun eiwitten, vezels en ontstekingsremmende voedingsstoffen.

Premade Soepen

Je zult misschien geschokt zijn als je erachter komt hoeveel natrium er in veel soorten premade soep zit. Het helpt de smaak van noedels en groenten die lang geleden zijn gekookt naar voren te brengen, en helpt bij het bewaren.

Gekookte tomatenproducten

Is het je ooit opgevallen hoe anders tomaten van eigen bodem smaken dan die je in de winkel koopt?

Dat komt omdat tomaten die op grote schaal worden geteeld, meestal worden aangepast om steviger te zijn, zodat ze tijdens het plukken, verzenden en stapelen op het schap niet kunnen worden aangetast. Dit maakt ze ook nogal flauw.

Verpakte en verwerkte vleeswaren

Verpakte vleeswaren, waaronder hotdogs, spek, worst en lunchvlees, vertrouwen ook op natrium om het product lang te bewaren. U krijgt dus niet alleen voedsel beladen met zout en conserveringsmiddelen, u offert ook de gezondheidsvoordelen op van het eten van vers voedsel.

Bevroren maaltijden

Wist je dat het voedsel in diepvriesmaaltijden misschien wel een jaar gekookt is voordat je het daadwerkelijk eet? Er wordt een enorme hoeveelheid zout gebruikt om ervoor te zorgen dat de maaltijd tegen de tijd dat u hem eet nog steeds het meest naar voedsel smaakt.

admin

Voedingsmiddelen die uw nieren daadwerkelijk beschadigen

Previous article

Voedingsmiddelen om een dodelijke bloedstolsel te voorkomen

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle