Lifestyle

Voedingsmiddelen die uw nieren daadwerkelijk beschadigen

0

Nieren hebben een zware taak. Het filteren en uitscheiden van afvalstoffen in de bloedbaan is nog maar het begin. Uw nieren behouden ook de algehele vochtbalans van het lichaam en geven hormonen af die rode bloedcellen maken, de gezondheid van de botten waarborgen en de bloeddruk reguleren.

Noten
Als u vatbaar bent voor nierstenen, zijn noten geen goede snack. Ze bevatten een categorie mineralen die oxalaten worden genoemd en die voorkomen in het meest voorkomende type niersteen. Als je in het verleden stenen hebt gehad, sla de noten dan allemaal samen over.

Avocado’s
Geen avocado’s! Deze romige en heerlijke groene vruchten hebben ons geleerd dat vet eten oké is. Avocado’s worden echter ook geleverd met een hoge dosis kalium, die de vloeistoffen, de elektrolytenbalans en de pH-waarde regelt. Nieren vertrouwen op de juiste balans van kalium en natrium om hun werk goed te doen; te veel van beide spreuken problemen.

Cafeïne
Dit is een moeilijke als je elke dag op je kopje koffie of thee vertrouwt. Frisdrank en energiedrankjes zijn ook gevaarlijk als u al problemen heeft met uw nieren. Studies tonen aan dat langdurig gebruik van cafeïne chronische nieraandoeningen kan verergeren en het risico op nierstenen kan verhogen.

Zuivelproducten
Inclusief melk, kaas en yoghurt, zitten boordevol calcium en verhogen het calciumgehalte in uw urine. Dit is in verband gebracht met een hoger risico op nierstenen.

Zout
Natrium werkt in combinatie met kalium om de vochtbalans in uw lichaam te behouden, wat cruciaal is voor een goede werking van de nieren. Maar de meesten van ons krijgen veel te veel natrium in onze voeding, zelfs voordat we voedsel aan tafel zouten. Verwerkte producten bevatten er een heleboel van, meer dan je zou raden.

admin

Wat is er mis met Gender Reveal Parties?

Previous article

Te vermijden voedingsmiddelen bij hoge bloeddruk

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle