Lifestyle

Voedingsmiddelen om een dodelijke bloedstolsel te voorkomen

0

Bloedstolsels die diep in de aderen van onze benen blijven steken, worden diepe veneuze trombose of DVT genoemd en ze kunnen dodelijk zijn. Het stolsel blokkeert niet alleen de bloedtoevoer naar het getroffen gebied, het kan soms losraken en naar het hart of de longen reizen waar het de dood kan veroorzaken.

Drink meer water
Een ernstige factor die bijdraagt aan bloedstolsels is uitdroging. Als je niet genoeg water in je bloed hebt, wordt het dikker. Dit verhoogt het risico op een stolsel. Hoewel experts onlangs twijfels hebben geuit over de standaardaanbeveling voor zes tot acht glazen water van 8 ounce per dag, kan het zorgen voor gemoedsrust ervoor zorgen dat je op zijn minst zoveel drinkt.

Eet een kiwi
Een dieet met veel groenten en fruit is op zoveel niveaus belangrijk voor de gezondheid, inclusief het voorkomen van DVT. Onderzoekers van de Universiteit van Oslo in Noorwegen suggereren echter dat kiwi’s boven de rest uitstijgen om gevaarlijke stolsels te voorkomen. Uit hun onderzoek bleek dat mensen die elke dag 2-3 kiwi’s aten een lagere bloedplaatjesactivatie hadden, het mechanisme waardoor bloedstolsels optreden, dan mensen die er geen aten.

Voeg pit toe aan je leven
Een van de gemakkelijkste en meest smaakvolle manieren om uw risico op DVT te verlagen, is door veel knoflook te eten. Vanaf de tijd van de oude Egyptenaren gebruikten mensen knoflook als medicijn. Het heeft duidelijke bloedverdunnende eigenschappen, samen met zijn scherpe smaak en geur.

Schakel over naar olijfolie van eerste persing
Olijfolie is veel gezonder dan plantaardige oliƫn voor de algehele cardiovasculaire gezondheid, inclusief het risico op bloedstolsels. Het American Journal of Clinical Nutrition concludeerde dat het de fenolen in olijfolie van eerste persing zijn die het niveau van enkele stoffen in het bloed kunnen verlagen die stolsels bevorderen.

Geniet van noten en volkoren granen
Zowel noten als volle granen zijn rijk aan vitamine E, een natuurlijke bloedverdunner. Studies tonen aan dat het consumeren van meer vitamine E niet alleen het risico op het ontwikkelen van een eerste stolsel kan verminderen, maar ook kan voorkomen dat mensen die al DVT hebben ervaren verdere stolsels ontwikkelen.

admin

Te vermijden voedingsmiddelen bij hoge bloeddruk

Previous article

Ja, hete yoga kan thuis nog steeds heet zijn

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle