Lifestyle

Wat is er mis met Gender Reveal Parties?

0

‘Touchdowns of Tutu’s?’ ‘Honkballen of babypoppen?’ Als je wordt uitgenodigd voor een van de über-populaire gender-onthullingsfeesten van vandaag, zie je misschien zo’n vraag geschreven als kers op de taart. Pas als de cake wordt gesneden en de kleur – roze of blauw – wordt onthuld, wordt het geslacht van de baby van de gastheren aan de wereld bekendgemaakt.

Gender-onthullingsfeesten zijn ongeveer tien jaar geleden geboren. Met ultrasone routine voor aanstaande ouders en sociale media die mensen aanmoedigden om elk aspect van hun leven bekend te maken, begonnen zwangere stellen vrienden en familie uit te nodigen voor bijeenkomsten waar ze het geslacht van hun ongeboren kind zouden onthullen en vervolgens het nieuws zouden posten of tweeten naar de wereld.

Aanvankelijk waren de vieringen eenvoudige aangelegenheden. Koppels zouden gewoon het geslacht van de baby aankondigen. In de loop van de tijd werden mensen creatiever. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat ouders het geslacht van hun baby onthullen door een doos te openen die gevuld is met roze of blauwe heliumballonnen, of door in een taart te snijden die aan de binnenkant gekleurd is. Maar de onthullingen lopen uiteen. Een zwanger stel sloeg een met confetti gevulde piñata open om het geslacht van hun kind te onthullen; een andere had gasten ‘poederbommen’ laten openen die roze of blauw poeder in de lucht spoten.

Soms willen ouders samen met hun feestgangers verrast worden. Dus laten ze hun medische professional de echografie afdichten, wat resulteert in een envelop die rechtstreeks aan een bakker of een andere professionele partij wordt bezorgd, die de onthulling voor hen en hun gasten voorbereidt.

Wat is het probleem?
Wat is er mis met zulke onschuldig lijkende festiviteiten? Experts zeggen dat het de focus van de partijen is op het geslacht van het kind versus het geslacht. Een arts of een echografie kan u niet het geslacht van een kind vertellen, alleen het geslacht. Want kinderen bepalen op een bepaald moment na hun geboorte hun eigen geslacht. Seks daarentegen is gewoon of een baby een penis of een vagina heeft. (Hoewel zelfs het verkondigen van een geslacht dubieus kan zijn, omdat sommige kinderen ‘intersekse’ worden geboren, met reproductieve of seksuele anatomie die niet overeenkomt met de norm.)

Maar zelfs als deze partijen in plaats daarvan seks-onthullingsfeesten werden genoemd, zou dat het probleem niet noodzakelijk oplossen. Omdat de vieringen sterk doordrenkt zijn met stereotypen, a la de roze en blauwe kleuren en de “touchdowns or tutus” cake-inscripties. Zelfs als je een kind hebt dat is geboren met een penis die zich als man identificeert, houdt hij misschien van ballet, haat hij sporten en draagt hij liever een roze broek. Je heteroseksueel begiftigde dochter kan uiteindelijk een agent worden die geen franje, vrouwelijke kledij mijdt en elk weekend voetbal kijkt.

admin

Tips voor babyverzorging

Previous article

Voedingsmiddelen die uw nieren daadwerkelijk beschadigen

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle