Wonen

Drie houten kisten

0

De hervorming van een typische flat in Barcelona’s Ensanche onder ogen zien is zeer uitzonderlijk wanneer het eigenaarspaar de binnenlandse ruimtes op een open manier begrijpt om de relaties tussen hen te verbeteren. De delen die in contact kwamen met de gevels hadden al de ideale lichtomstandigheden om zelfstandig te functioneren en daarom werd er vrijwel niet op ingegrepen. Het lichtste en meest organisatorische deel van het huis was echter duidelijk het middelpunt: de gebieden die in contact stonden met de binnenpatio’s en de kern van verticale communicatie. Maar de studie maakte van dit probleem een kans en veranderde het centrale gebied in een mutante en speelse ruimte, gearticuleerd door drie houten kisten.

De tegels, met verschillende decoraties en ingelijst, laten zien hoe het huis voorheen was gecompartimenteerd. Een van de beslissingen die de studio in dit verband nam, was om de scheidingswand te trekken die de woonkamer van de eetkamer scheidde om een ruimere en helderdere open ruimte te creëren.

Het huis heeft meerdere eclectische accenten, in die zin dat het in veel van de omgevingen veel elementen van verschillende stijlen en periodes heeft. Hier zien we bijvoorbeeld blootgestelde bollampen – zo actueel – een afneembare professionele keukenkraan en tegelijkertijd een bakstenen muur, een eeuwenoude stoep en ook herstelde deuren. Bovendien is het keukenmeubilair gloednieuw en gemaakt van natuurlijk hout – een andere zeer actuele trend.

Alle kunstmatige verlichting hangt af van de hoeveelheden hout, en dat is precies waar we de faciliteiten zijn gepasseerd om racen te voorkomen. Sommige lichten zijn direct aanwezig met sommige ballonnen in dezelfde houten kisten, terwijl andere aan bovenleidingen hangen.

Afgezien van het profiteren van de structuren van de houten volumes om alle stappen van de faciliteiten te concentreren, waren andere strategieën van economische efficiëntie om het timmerwerk te behouden en van de locatie te verplaatsen, de bestaande bakstenen te recyclen om nieuwe scheidingswanden te bouwen, airconditioning wat rechtvaardig en essentieel is en het beheer van de galerij als tussenruimte voor thermische regeling.

Een van de elementen die deze honderdjarige vloer meer persoonlijkheid geven, zijn de lijstwerk en plafondrozetten, samen met de hydraulische vloerpuzzel.

admin

Sweet Scandinavisch huis

Previous article

Vintage huis in Engelse stijl

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Wonen